Oldal kiválasztása

Nyári olvasóversenyünk célja az, hogy olyan gyerekeknek nyújtsunk kreatív, szórakoztató időtöltést, akik szeretnének egy-egy regényben, könyvben elmélyülni. Nyár lévén könnyedén, sőt kalandosan dolgozzuk fel a könyveket, amely nem csupán olvasásból és feladatmegoldásból áll, hanem kirándulásra is ösztönözzük a gyerekeket és szüleiket/nagyszüleiket. Feladataink segítségével részévé válhatnak a történetnek, ízlelgethetik a szavak és mondatok varázserejét és kreatívan is megeleveníthetik a történetet. A kalandos feladatok egy része kicsábítja őket a természetbe, becsalogatja őket egy múzeumba, vagy állatkertbe. Vágjunk bele!

végeredmény

Pontok

Nyulász Péter levele a versenyzőkhöz

Kedves Játékosok!

A lehető legjobb döntés volt benevezni a nyári olvasóversenyre!

Meggyőződésem ugyanis, hogy az a legjobb kikapcsolódás, ha valamibe bekapcsolódunk!

Persze néha egyedül jó valamit csinálni, máskor pedig közösen – de éppen ezért tökéletes választás a nyári olvasóverseny! Egyfelől olvasni, és a feladatokat megoldani ugyanúgy lehet egyedül, ahogyan közösen is. Másfelől a nyári szünet kiválóan alkalmas kirándulásokat szervezni a könyvből megismert helyszínekre, hiszen a Berger Szimat Szolgálat kalandjai valódi helyszíneken játszódnak!

Neked elárulom, számomra izgalmas feladat és nagyszerű játék volt, a mesébe illő helyszíneket beleilleszteni a mesébe. Remélem, számodra is izgalmas játék lesz kibogozni, hol húzódik a mese és a valóság határa. A könyvben a kis Kutyus akadémikus  „kiskeretes okosságai” segítenek ebben.

Végül, de nem utolsó sorban, abban bízom, hogy az olvasóverseny végére sikerül felfedezni, milyen mesés világ vesz körül minket!

Örömteli játékot, jó versengést, és sok sikert a kalandozáshoz könyvben, és valóságban egyaránt!

Nyulász Péter 

Örömmel jelentjük, hogy sikerült találkoznunk az íróval és egy remek előadásban volt részünk, és természetesen dedikáltattuk a könyveinket.

Csatoltan küldök néhány fotót.

Üdvözlettel: Edit és Istka

Nyári olvasóversenyünk egyik kis versenyzője találkozott az általa olvasott könyv írójával, Nyulász Péterrel. Az író írt ajánlást a könyvébe, és egy közös kép is készült.

A verseny menete:

 • A verseny 2017. június 23-án indul.
 • A verseny 2 fordulóból áll.
 • Csak egyénileg lehet nevezni. A nevezőnek választania kell egy szülőt, nagyszülőt, keresztszülőt, nagyobb testvért vagy tanárt mentorként. Lesznek olyan feladatok, amelyet közösen kell megoldaniuk, sőt lesz olyan feladat is, amelyet külön-külön mindkettőjüknek meg kell oldani!
 • Minden korcsoport a 2 forduló során 1db könyvet olvas el, és oldja meg a hozzá kapcsolódó feladatokat. A könyvet könyvtárból célszerű kölcsönözni.
 • Az egyes fordulókat e-mailben küldjük ki a kapcsolattartó e-mail címére.
 • A feladatmegoldásra fordulónként 4 hét áll rendelkezésre.
 • A verseny alatt rendhagyó olvasónaplót (lapbook) kell készíteni, amelyet a versenyzők a  2. fordulóval együtt küldenek be.
 • A kitöltött feladatlapokat megadott határidőre postai úton kell szerkesztőségünkbe eljuttatni.
 • Válaszboríték ellenében a kijavított feladatlapot a javítás után azonnal visszaküldjük.
 • Versenyszabályzat és postázási tájékoztató:


 

Díjazás:

 • Minden diák, aki mindkét fordulót kitöltötte oklevelet kap.
 • Korosztályonként ajándékcsomaggal díjazzuk az első három helyezettet.
 • Egy projektfeladatot (kirándulás, interjú stb.) a mentorral közösen kell megoldani. Korosztályonként a 3 legeredetibb, legügyesebb megoldás, azaz 9 munka közül egy 3 tagú zsűri választja ki a legjobbat. Ez a páros kapja fődíjunkat: egy 2 éjszakás wellness pihenést.

Nevezési díj: 2000 Ft/fő

Kérdése van? Írjon nekünk!

9 + 4 =

1. és 2. osztály

Nyulász Péter: A fürdők réme

3. és 4. osztály

Érik a nyár
(nyári mesék, versek)

5. és 6. osztály

Nyulász Péter: Helka

7. és 8. osztály

Tasnádi István: A kőmajmok háza

9-12. osztály

Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak