30/292-1884 - hétfőtől péntekig (munkanapokon) 9:00-17:00 óráig info@hebe.hu
Oldal kiválasztása

Gyakori kérdések

Miben más ez a verseny, mint a többi levelező verseny?

Sokoldalúsága különbözteti meg a többi versenytől. Itt nem csak feleletválasztós teszteket kell kitölteni, vagy egy-egy kérdésre válaszolni, hanem használni kell különböző képességeidet, kreativitásodat, utána kell nézni bizonyos információknak könyvtárban vagy az interneten. A csoportos versenyzők gyakorolják az együttműködést, és a közös gondolkodást.

Milyen versenyekre lehet nevezni a Hebe Kft-nél?

Többféle versenytípusra lehet nevezni:
– 4 fordulós tantárgyi versenyek (angol, német, történelem);
– Őszi, téli, tavaszi és nyári olvasóverseny;
– Egyfordulós projektversenyek, amelyekre csapatban és egyénileg is lehet nevezni.

Hol nevezzem alsó tagozatos diákjaimat a 4 fordulós tantágyi versenyekre?

Az alsó tagozatos diákok (1-4. osztály) Böngész versenyünkön vesznek részt. Jelentkezni a www. bongesz.hu oldalon lehet.

Hogyan lehet jelentkezni?

Jelentkezni egyénileg vagy az iskolán keresztül lehet a online nevezési lapunkon.

Hány iskolai csapat indulhat? Van-e limit?

Nincs limit. Bármennyi csapat indulhat. Egy csapat 2 maximum 3 főből állhat.

Honnan tudom, hogy melyik szintre jelentkezzek?

Angol és német versenyeinkre 5 nyelvi szinten, történelem versenyeinkre 2 korcsoportban lehet nevezni. A nyelvi versenyekhez honlapunkon nyújtunk segítséget a besoroláshoz, a történelem versenyek szintbesorolása osztályok szerint történik.

Milyen feladatokra lehet számítani?

Egy-egy feladatlap egy adott témakörre épül. Rejtvények, szórács, internetes böngészős feladat, a kisebbeknek rajzolós, színezős feladatok, tesztek, rövidebb fogalmazások színesítik a feladatlapot. Minden feladatlap egy kreatív projektmunkával zárul.

Mi történik a mellékletekkel?

Abban az esetben tudjuk a mellékletet visszaküldeni postai visszaküldés esetén, amennyiben a felbélyegzett válaszborítékba befér.

Hogyan lehet a pontokat nyomon követni?

Minden forduló feladatait a beérkezést követően kijavítunk, és a pontok eléréséhez szükséges linket e-mailben küldjük ki a kapcsolattartók részére. A pontszámokat tartalmazó táblázat a javítás előrehaladtával automatikusan frissül.

Hogyan kapom vissza a kijavított feladatlapjaimat postai visszaküldés esetén?

A feladatlapokhoz fordulónként felbélyegzett válaszborítékot kell mellékelni, javítás után ebben küldjük vissza a feladatlapot.

Milyen nyeremények várnak a versenyzőkre?

Minden résztvevő oklevelet kap. A nyertesek, minden szint első három helyezettje, külön az egyéni és külön a csoportos versenyzők, ajándékot kapnak: könyveket, tanszereket.