30/292-1884 - hétfőtől péntekig (munkanapokon) 9:00-17:00 óráig info@hebe.hu
Oldal kiválasztása

Nyári családi olvasóverseny - 2019

Örömmel tesszük közzé a Nyári olvasóverseny ideiglenes végeredményét. Az egyes korcsoportok között alul kell lapozgatni. Bármilyen pontszámmal vagy helyezéssel kapcsolatos észrevételetek van, CSAK e-mailben tudunk rá reagálni. Holnap a maradék nálunk lévő feladatlapok is postázásra kerülnek. Végleges eredményt egy hét múlva hirdetünk.Köszönjük a sok gyönyörű munkát!

Van még egy jó hírünk! A kiírástól eltérően nem csak az első három helyezettet jutalmazzuk, hanem sokkal több versenyzőt! Sőt, valamennyi óvodás, aki mindkettő fordulót beküldte ajándékot kap!

 

Szeretettel köszöntjük Önöket a 2019-es nyári olvasóverseny főoldalán. Ezen a nyáron két újdonsággal készülünk korábbi versenyzőink kérésére:

– Előző olvasóversenyeink kedvenc könyveit visszahozzuk ebbe a versenybe.

– Az óvodás testvérek hivatalosan is részt vehetnek versenyünkön. Ők is feladatlapot kapnak (fordulónként 2-3 feladat rajzolás, színezés) és a végén oklevélben részesülnek.

– Az óvodás testvérek Lázár Ervin: A négyszögletű kerek erdő című könyvéből kapnak rajzolós, színezős kreatív feladatokat, de részt vesznek a nagyobb testvér közös projektjeiben is (például kirándulás).  

Nyári olvasóversenyünk célja az, hogy olyan gyerekeknek nyújtsunk kreatív, szórakoztató időtöltést, akik szeretnének egy-egy regényben elmélyülni. Nyár lévén könnyedén, sőt kalandosan dolgozzuk fel a könyveket két fordulón és egy olvasónaplón keresztül. A verseny nem csupán olvasásból és feladatmegoldásból áll, hanem kirándulásra is ösztönözzük a gyerekeket és szüleiket/mentoraikat. Feladataink segítségével részévé válhatnak a történetnek, ízlelgethetik a szavak és mondatok varázserejét és kreatívan is megeleveníthetik a történetet. A kalandos feladatok egy része kicsábítja őket a természetbe, becsalogatja őket egy múzeumba, vagy állatkertbe. Versenyünk különlegessége, hogy minden versenyző választhat egy mentort, aki kíséri, segíti az egész verseny alatt. Az óvodás korú testvérek pedig aktívan is részesei a versenynek, és külön feladatokat kapnak. Reméljük felejthetetlenek lesznek a közös élmények!

Vágjunk bele!

Az alábbi gombra kattintva érhetők el a nyári olvasóverseny pontjai. A nevek között a ctrl+f kombinációval lehet keresni.

A verseny menete:

A mai napon minden korcsoport feladatlapját e-mailben kiküldtük a kapcsolattartóknak. Kérünk mindenkit, aki nem látja az elsődleges levelei között ellenőrizze a spam/promóciós levelek között.

Természetesen a június 30-ig jelentkezőknek is küldjük e-mailben a feladatlapokat.

 • A verseny 2 fordulóból áll.
 • Csak egyénileg lehet nevezni. A nevezőnek választania kell egy szülőt, nagyszülőt, keresztszülőt, nagyobb testvért vagy tanárt mentorként. Lesznek olyan feladatok, amelyet közösen kell megoldaniuk, sőt lesz olyan feladat is, amelyet külön-külön mindkettőjüknek meg kell oldani! A verseny folyamán a diákok két feladatlapot töltenek ki, készítenek a mentorral egy bemutatkozó lapbookot, és a végén egy olvasónaplót (hagyományos vagy lapbook formátum).
 • Minden korcsoport a 2 forduló során 1db könyvet olvas el, és oldja meg a hozzá kapcsolódó feladatokat. A könyvet könyvtárból célszerű kölcsönözni.
 • Az egyes fordulókat e-mailben küldjük ki a kapcsolattartó e-mail címére.
 • A feladatmegoldásra fordulónként 4-5 hét áll rendelkezésre. Azok akik tábor, vagy nyaralás miatt nem tudják tartani a beküldési határidőt, kérhetnek haladékot.
 • A kitöltött feladatlapokat megadott határidőre postai úton kell szerkesztőségünkbe eljuttatni.
 • Válaszboríték ellenében a kijavított feladatlapot a javítás után azonnal visszaküldjük.
 • Nevezési díj: 3000 Ft/fő (+ óvodástestvér 1500 Ft/fő)
 • A nyári olvasóversenyre csak egyénileg lehet jelentkezni.
 • Versenyszabályzat és postázási tájékoztató:

 Díjazás:

 • Minden résztvevő, aki kitölti a két feladatlapot oklevelet kap.
 • Korosztályonként ajándékcsomaggal (könyv, tanszer, édesség) díjazzuk az első három helyezettet.
 • Minden óvodástestvér oklevelet kap. Az ő korosztályokban nem hirdetünk helyezetteket és nyerteseket.

Nevezés az őszi olvasóversenyre

1. és 2. osztály

Lázár Ervin:  A Négyszögletű Kerek Erdő
(A klasszikus magyar gyermekirodalom egyik remekműve.)

1. és 2. osztály

Nyulász Péter:
Az időgladiátorok
(BerGer Szimat Szolgálat 4.)(Azoknak ajánljuk, akik egy igazi kalandtúrán szeretnék képzeletben bejárni  Magyarországot.)

3. és 4. osztály

Szabó Magda: Tündér Lala
(Azoknak ajánljuk, akik szeretik a  tündérmeséket.)

3. és 4. osztály

Csukás István: Nyár a szigeten
(Azoknak ajánljuk, akik igazi nyári kalandra vágynak.)

5-8. osztály

Nyulász Péter: Helka – A Burok-völgy árnyai
(Kortárs magyar fantasy irodalom.)

5-8. osztály

Szabó Magda: Abigél
(Igazi ifjúsági klasszikus.)

8-12. osztály

Eleonor és Park
(Egy különleges szerelmes regény tinik számára.)

Kérdése van? Írjon nekünk!

11 + 10 =

Válogatás a tavalyi olvasóverseny legszebb munkákból

Író-olvasó találkozó Nyulász Péterrel

Örömmel jelentjük, hogy sikerült találkoznunk az íróval és egy remek előadásban volt részünk, és természetesen dedikáltattuk a könyveinket.

Csatoltan küldök néhány fotót.

Üdvözlettel: Edit és Istka

Nyári olvasóversenyünk egyik kis versenyzője találkozott az általa olvasott könyv írójával, Nyulász Péterrel. Az író írt ajánlást a könyvébe, és egy közös kép is készült.