30/292-1884 - hétfőtől péntekig (munkanapokon) 9:00-17:00 óráig info@hebe.hu
Oldal kiválasztása

A verseny menete/versenyszabályzat

Kedves Kapcsolattartók és Versenyzők!

Szeretettel köszöntünk Benneteket országos levelező versenyünkön. Olvassátok el figyelmesen az alábbi versenyszabályzatot!

Visszalépés a versenyből:

Visszalépést a feladatlap kiküldése után öt napig  fogadunk el írásban az info@hebe.hu e-mail címen. Ezután nem lehetséges a visszalépés – tehát a nevezési díjat ki kell fizetni.

A fordulókról:

Versenyeinkre a tanév során lehet nevezni 4 fordulóban, valamint indítunk egyfordulós projektversenyeket és 2 fordulós olvasóversenyeket is. A feladatlapokat megadott időpontokban, e-mailben küldjük a kapcsolattartó részére. A feladatlapokat ki kell nyomtatni, és a rendelkezésre álló idő alatt megoldani.

Beküldés:

A kitöltött feladatlapot e-mailben vagy postai úton juttassátok vissza szerkesztőségünkbe! Az e-mailben megoldott feladatlapok visszaküldésére vonatkozó szabályokat az alábbi linkeken olvashatjátok. Postai visszaküldés esetén  mellékeljetek egy bélyeggel ellátott válaszborítékot (legjobb postakész boríték, mert ebben a mellékleteket is vissza tudjuk küldeni), mert csak ebben az esetben küldjük vissza a kijavított feladatlapot. A nálunk lévő feladatlapokat a verseny lezárása után egy hónapig tároljuk.
Kitöltés: A feladatlap minden oldalát nyomtassátok ki, és mellékeljétek a megoldásnál, akkor is, ha semmit nem írtok rá. Ennek elmulasztása pontlevonást eredményez. A feladatlapokat A/4-es méretben nyomtassátok ki! A feladatlapot 1-3. osztályban ceruzával, 4. osztálytól tollal, önállóan töltsétek ki! Más rajtatok kívül nem írhat a feladatlapra! Mindig a saját szavaitokkal fogalmazzatok! Internetről szöveget ne másoljatok! Mindezekért pontlevonás jár! A mellékletekre mindig írjátok rá a neveteket! Ennek hiánya is pontlevonást eredményez. A mellékleteket mindig a feladatlapban, az adott feladat után közvetlenül kérjük becsatolni. Mellékletet csak akkor küldünk vissza, amennyiben a felbélyegzett válaszboríték értékben és méretben megfelelő a visszaküldéshez. A Hebe Kft. fenntartja a jogot, hogy bármilyen a versenyfeladatlapokhoz csatolt mellékletet megtartson.

A csoportosan dolgozó diákok egy feladatlapot töltsenek ki közösen.

Letölthető tájékoztatók (PDF):

Tájékoztató a feladatlapok postázásáról >>

Hogyan küldjük vissza e-mailben a feladatlapokat? >>

Szótárhasználat:

A nyelvi versenyeink minden szintjéhez használhatnak szótárt a versenyzők, de csak és kizárólag nyomtatott szótárt.

Javítás:

A feladatlapokat a beküldést követően elkezdjük javítani. Egyfordulós projektversenyeknél a végeredményt tartalmazó táblázatot küldjük el a kapcsolattartóknak e-mailben. Többfordulós versenyek esetében, amint az első fordulót kijavítottuk, a pontszámokat tartalmazó  online táblázat linkjét elküldjük a kapcsolattartóknak. Az online táblázat folyamatosan frissül az újabb pontszámok felvitele során.