30/292-1884 - hétfőtől péntekig (munkanapokon) 9:00-17:00 óráig info@hebe.hu
Oldal kiválasztása

A verseny menete/versenyszabályzat

Kedves Kapcsolattartók és Versenyzők!

Szeretettel köszöntünk Benneteket országos levelező versenyünkön. Olvassátok el figyelmesen az alábbi versenyszabályzatot!

Visszaigazoló e-mail: 

A nevezés leadását követően minden kapcsolattartó egy visszaigazoló e-mailt kap, a sikeres nevezés megerősítésére. Ez a levél tartalmazza a számlát is. Amennyiben a nevezés leadása után, nem kapott ilyen-emailt, lépjen velünk kapcsolatba!

A hibásan megadott e-mail címekből eredő problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Visszalépés a versenyből:

Visszalépést a feladatlap kiküldése után öt napig fogadunk el írásban az info@hebe.hu e-mail címen. Ezután nem lehetséges a visszalépés – tehát a nevezési díjat ki kell fizetni.

A fordulókról:

Versenyeinkre a tanév során lehet nevezni 4 fordulóban, valamint indítunk egyfordulós projektversenyeket és 2 fordulós olvasóversenyeket is. A feladatlapokat megadott időpontokban, e-mailben küldjük a kapcsolattartó részére. A feladatlapokat ki kell nyomtatni, és a rendelkezésre álló idő alatt megoldani.

Beküldés:

 • A kitöltött feladatlapot e-mailben vagy postai úton juttassátok vissza szerkesztőségünkbe!
 • Az  e-mailben beküldött feladatlapokat kizárólag a feladatlap nyitóoldalán szereplő e-mail címre fogadjuk el. Érvénytelen az a megoldás, ami nem a megadott e-mail címre érkezik.  A megoldások e-mailesvisszaküldésére vonatkozó szabályokat a lenti linkeken olvashatjátok.
 • Minden mellékletekre kerüljön rá a versenyző neve! Ennek hiánya is pontlevonást eredményez. A mellékleteket mindig a feladatlapban, az adott feladat után közvetlenül kérjük becsatolni. E-mailes visszaküldés esetén a mellékleteket külön is lehet csatolni, de ugyanabban a levélben.
 • Egy e-mailben egy versenyző feladatlapja és mellékletei érkezhetnek. 
 • Postai visszaküldés esetén  abban az esetben tudjuk visszaküldeni a javított feladatlapot, ha a kapcsolattartó mellékelj egy bélyeggel ellátott válaszborítékot (legjobb postakész boríték, mert ebben a mellékleteket is vissza tudjuk küldeni). A nálunk lévő feladatlapokat a verseny lezárása után egy hónapig tároljuk.  Mellékletet csak akkor küldünk vissza, amennyiben a felbélyegzett válaszboríték értékben és méretben megfelelő a visszaküldéshez. A Hebe Kft. fenntartja a jogot, hogy bármilyen a versenyfeladatlapokhoz csatolt mellékletet megtartson.

Kitöltés:

 • A feladatlap minden oldalát A/4-es méretben nyomtassátok ki, és mellékeljétek a megoldásnál, akkor is, ha semmit nem írtok rá. Ennek elmulasztása pontlevonást eredményez. 
 • A feladatlapot alsó tagozatosok ceruzával, felsősök és középiskolások tollal, önállóan töltsétek ki!
 • Alsó tagozaton a feladatlapon és a mellékleteken is csak kézírást fogadunk el. 
 • A versenyzőn kívül más nem írhat és rajzolhat sem a feladatlapra, sem a mellékletekre! Az óvodás korcsoport külön instrukciót kap erre vonatkozóan.
 • A projektversenyeknél az egyéni és csapatban versenyzők ugyanazt a feladatsort töltik ki. Az egyéni kreatív munkát a csapat minden tagja egyénileg készíti és mindegyik munkát mellékelni kell. A komplex projektmunkát mind a csapatban versenyzők mind az egyéni versenyzők megoldják.
 • Az olvasóversenyeknél az egyéni és csapatban versenyzők ugyanazt a feladatsort töltik ki. A projektfeladatot mind az egyéni mind a csoportban versenyzőknek el kell készíteni.
 • Pontlevonást eredményez amennyiben a versenyző nem saját szavaival fogalmaz és az internetről  másol szöveget!
 • Az egyéni kreatív munkák és projektmunkák összetett feladatok, amelynél a mentor és a versenyző(k) együttműködésére lesz szükség. 

 • A feladat pontozása az alábbiak szerint történik: A feladat megtervezése, az anyagok beszerzése a mentor és a versenyző közös, a feladat elkészítése a versenyző(k), majd a megfelelő továbbítása nekünk a mentor feladata, így a pontszámok a közös munkát tükrözik.

 • A csoportosan dolgozó diákok egy feladatlapot töltenek ki közösen.

 

Letölthető tájékoztatók (PDF):

Tájékoztató a feladatlapok postázásáról >>

Hogyan küldjük vissza e-mailben a feladatlapokat? >>

Szótárhasználat:

A nyelvi versenyeink minden szintjéhez használhatnak szótárt a versenyzők, de csak és kizárólag nyomtatott szótárt. Ugyanezt javasoljuk a magyar nyelvi versenyeknél (Böngész nyelvtan és Nyelvmester), hogy nyomtatott Akadémiai Kiadó által forgalmazott szótárt használjanak.

Javítás, értékelés:

A beküldött megoldásokat a versenyzők számától függően 4-6 hét alatt javítjuk ki. Ezt követően az egyfordulós projektversenyeknél a végeredményt tartalmazó táblázatot küldjük el a kapcsolattartóknak e-mailben. Többfordulós versenyek esetében, amint az első fordulót kijavítottuk, a pontszámokat tartalmazó  online táblázat linkjét elküldjük a kapcsolattartóknak. Az online táblázat folyamatosan frissül az újabb pontszámok felvitele során.

A verseny végén korcsoportonként vagy a nyelvi versenyek esetében nyelvi szintenként hirdetünk eredményt. Amennyiben egy kategóriában a jelentkezések száma nem éri el a 20 nevezést az egyéni és csoportosan versenyző diákokat egyben rangsoroljuk.

Versenyzés külföldről:

Versenyeinkre külföldről is várjuk a diákokat, de nagyon fontos a következő:

Amennyiben nem Magyarországról versenyzik a diák, a nevezés leadásakor kötelező megadni egy magyarországi címet hozzá tartozó telefonszámmal. Erre azért van szükség, mert amennyiben nyer a versenyző, csak magyar címre tudjuk GLS futárszolgálattal elküldeni az ajándékcsomagot. Ez a cím lehet egy baráté vagy rokoné, aki vállalja, hogy a jutalmat eljuttatja a nyertesnek.