30/292-1884 - hétfőtől péntekig (munkanapokon) 9:00-17:00 óráig info@hebe.hu

A verseny menete/versenyszabályzat

Nevezés a 2019/2020-as tanévben induló versenyekre

Versenyszabályzat

Kedves Versenyzők!
Szeretettel köszöntünk Benneteket országos levelező versenyünkön. Mielőtt hozzáláttok a feladatlap kitöltéséhez, olvassátok el figyelmesen az alábbi versenyszabályzatot!

A fordulókról: versenyeinkre lehet nevezni 4 és 2 fordulóban, valamint indítunk egyfordulós csapatversenyeket és 3 fordulós olvasóversenyeket is. A feladatlapokat megadott időpontokban,e-mailben küldjük a kapcsolattartó részére. A feladatlapokat ki kell nyomtatni, és a rendelkezésre álló idő alatt megoldani. Az összesített értékelésben akkor vehettek részt, ha minden forduló valamennyi feladatának megoldására kísérletet tesztek.

Beküldés: A kitöltött feladatlapot a beküldési határidő előtt néhány nappal juttassátok vissza tanárotoknak, vagy postázzátok szerkesztőségünkbe! A gyors visszaküldés érdekében mellékeljetek egy bélyeggel ellátott válaszborítékot (legjobb postakész boríték, mert ebben a mellékleteket is vissza tudjuk küldeni), így minden forduló után rövidesen visszakapjátok a kijavított feladatlapot.
Kitöltés: A feladatlap minden oldalát nyomtassátok ki, és mellékeljétek a megoldásnál, akkor is, ha semmit nem írtok rá. Ennek elmulasztása pontlevonást eredményez. A feladatlapokat A/4-es méretben nyomtassátok ki. A feladatlapot önállóan töltsétek ki! Mindig a saját szavaitokkal fogalmazzatok! Internetről szöveget ne másoljatok! Ezért pontlevonás jár! A mellékletekre mindig írjátok rá a neveteket! Ennek hiánya pontlevonást eredményez. A mellékleteket mindig a feladatlapban, az adott feladat után közvetlenül kérjük becsatolni. Mellékletet csak akkor küldünk vissza, amennyiben a felbélyegzett válaszboríték értékben és méretben megfelelő a visszaküldéshez. A Hebe Kft. fenntartja a jogot, hogy bármilyen a versenyfeladatlapokhoz csatolt mellékletet megtartson.

A csoportosan dolgozó diákok egy feladatlapot töltsenek ki közösen.

Szótárhasználat: A nyelvi versenyeink minden szintjéhez használhatnak szótárt a versenyzők, de csak és kizárólag nyomtatott szótárt.
Javítás: A feladatlapokat a beküldést követően elkezdjük javítani. Amint egy forduló minden feladatlapját kijavítottuk, a pontszámokat feltöltjük honlapunkra. (www.levelezoversenyek.hu).

Visszalépés a versenyből: miután a nevezőknek kiküldtük a feladatlapot amellyel elérhetik az első forduló feladatlapját, visszalépést nem fogadunk el – tehát a nevezési díjat ki kell fizetni.