30/292-1884 - hétfőtől péntekig (munkanapokon) 9:00-17:00 óráig info@hebe.hu
Oldal kiválasztása

Hétköznapi hősök - nyári egyfordulós projektverseny a példaképek jegyében

„Töltsük meg a fiúk és lányok fejét hősökkel, akiknek nem a derékméretük, vagy az  autójuk márkája a legmarkánsabb vonásuk. Fordulhassanak  olyanokhoz, akik bátrak és nem adják fel. Akiket lehet követni, mert inspirációt nyújthatnak, akik megerősítik gyerekeinket, bajban kapaszkodóul szolgálnak, szükség esetén bátorságot, kitartást meríthetnek példájukból. Akik lángra lobbantják a képzeletüket, elültetik az érzést, hogy KÉPES vagy rá, hogy valami olyat csinálj, amiért bekerülnél ezekhez hasonló könyves csodába.”

Hintafa blog 2018. szeptember 12-i bejegyzés

A verseny menete:

Ebben a projektversenyben híres magyar és külföldi emberekkel ismerkednek meg a versenyzők, akiknek kiemelkedő teljesítménye, tehetsége, bátorsága példaképül szolgálhat a mai gyerekeknek. A gyerekeket egy szülő/nagyszülő mentorral együtt várjuk a versenyre.

10 feladatot tervezünk. A verseny egy fordulón keresztül zajlik, és a  feladatok megoldására 2 hónap áll majd rendelkezésre.

A feladatlapban főként kreatív, gondolkodásra és álmodozásra késztető feladatok lesznek. Lesz egy esszé/fogalmazás és egy mentorral közösen készített projektfeladat is. A verseny alatt elkezdenek a versenyzők egy példaképnaplót is készíteni, amelybe a későbbiekben is írhatnak azokról az emberekről, akik nagy hatással voltak rájuk.

Nevezési díjak:

egyéni: 4500

csoport: 5500/csapat (2 fő)

Választható korcsoportok:

  • 6-9 évesek (ebben a korcsoportban szükséges az írástudás)
  • 10-15 évesek

A verseny értékelése:

Minden versenyző aki beküldi a feladatlapot, oklevelet kap. 3 csoportba soroljuk azokat a versenyzőket, akik visszaküldik a megoldott feladatlapot: arany, ezüst és bronz fokozat. Az arany fokozatú versenyzők ajándékcsomagot (könyv, tanszer, édesség) kapnak, az ezüst fokozatúak ingyenesen vehetnek részt következő nyári olvasóversenyünkön, a bronz fokozatúak pedig tanszercsomagot kapnak.

Kérdése van? Írjon nekünk!

15 + 2 =

Válogatás a téli olvasóverseny munkáiból

Író-olvasó találkozó Nyulász Péterrel

Nyári olvasóversenyünk egyik kis versenyzője találkozott az általa olvasott könyv írójával, Nyulász Péterrel. Az író írt ajánlást a könyvébe, és egy közös kép is készült.