30/292-1884 - hétfőtől péntekig (munkanapokon) 9:00-17:00 óráig info@hebe.hu
Oldal kiválasztása

Olvasóverseny 5. és 6. osztály

Sziasztok!

Sok szeretettel köszöntünk Olvasóversenyünk oldalán! Ha szeretsz izgalmas, elgondolkodtató, vicces történeteket olvasni, nevezz be versenyünkbe!  Gyertek, vágjunk bele együtt ebbe a nagy könyves kalandba!

 

Szabó Magda: Sziget-kék

Valentin egy átlagos kisfiú, aki éppen nagyon magányos és szomorú, mert édesanyja 9 hete kórházban van, és neki zsémbes nagynénjével kell laknia.  De ekkor különleges képességet fedez fel magában: megérti az állatok beszédét. Hamarosan hihetetlen utazásra indul Kandúrkával és János mókussal egy óriásfelhőn. A Szigeten, ahová érkeznek, fantasztikus masinákat, csodatévő gyógyszereket, bölcs törvényeket találnak. A helyi tudósok pedig kutatni kezdik az elixírt, amellyel megmenthetik Valentin édesanyját. Sziget-kéknek kell lennie, olyan kék színűnek, ami máshol nem állítható elő! Közben Lavinia néni ellen fellázad a város, nemcsak a tejesember és a postás, de a talicskák sem tartják be többé a szabályokat…

Szabó Magda olvasóverseny 3. forduló:

 

Szabó Magda olvasóverseny 2. forduló:

 

Megjelenési és visszaküldési határidők:

  • az első forduló visszaküldési/postáraadási határideje 2017. március 20. (hétfő)
  • a második forduló megjelenése 2017. március 20. (hétfő) visszaküldés/postáraadási határideje: április 12. (szerda)

Korábbi olvasóversenyünk:

Gergő és az álomfogók

A versenyhez csak a könyv első 300 oldalát kell elolvasni.

Böszörményi Gyula regénye a Gergő és az álomfogók olyan híres lett, hogy gyerekek ezrei váltak rajongóivá. A magyar Harry Potternek is nevezik a könyvsorozatot. Geszti Péter könyvnek látszó bűbájcsapdának becézi, Lázár Ervin pedig ezt írta róla: „Végre valaki nekem is írt egy mesekönyvet. Dömdödöm.” Garantálom, aki belevág ebbe a kalandba, nem fogja tudni letenni a könyvet.