30/292-1884 - hétfőtől péntekig (munkanapokon) 9:00-17:00 óráig info@hebe.hu
Oldal kiválasztása

Olvasóverseny 9-12. osztály

Sziasztok!

Sok szeretettel köszöntünk Olvasóversenyünk oldalán! Ha szeretsz izgalmas, elgondolkodtató, vicces történeteket olvasni, nevezz be versenyünkbe!

Gyertek, vágjunk bele együtt ebbe a nagy könyves kalandba!

 

Szabó Magda: Az ajtó

Azt szokták mondani erről a regényről – és ezért készítettek belőle filmet –, mert ez a történet két erős ember barátságáról és a szeretetről szól. Ez a könyv – szerintem – elsősorban a bátorságról szól. A tükörbe nézés képességéről, arról, hogy ez a tükör éles, nem opálos, a valóságot tükrözi. Szabó Magda tükre ez. Az írónőé, aki kész és képes lecsupaszítva kiállni az olvasók tömegei elé, aki, Emerenc szájába adva, kimondja azokat a mondatokat, amelyek önismeretről, önkritikáról, őszinteségről tanúskodnak. Amelyben bevallja és felvállalja gyöngeségeit, jellemvonásait, anélkül, hogy fogadkozásba kezdene, ’mostantól jobb leszek’. Nem, ő nem álságos, tudja, hogy ő ilyen, ezen nem tud változtatni, és elénk tárja lelke legmélyebb bugyrait. Aztán persze szól ez a könyv a barátságról, az igazi mély barátságról és az azzal természetszerűleg együtt járó mély és őszinte szeretetről. Szól még ez a könyv a tévedésekről, hibákról és a hibák megbocsátásának képességéről (vagy annak hiányáról).

2015-ben beválasztotta a New York Times Szabó Magda Az ajtó című könyvét az év tíz legjobb regénye közé.

Szabó Magda olvasóverseny 3. forduló:

 

 

Szabó Magda olvasóverseny 2. forduló:

 

Megjelenési és visszaküldési határidők:

  • az első forduló visszaküldési/postáraadási határideje 2017. március 20. (hétfő)
  • a második forduló megjelenése 2017. március 20. (hétfő) visszaküldés/postáraadási határideje: április 12. (szerda)

Előző olvasóversenyünk

 

eleanor park

Végy egy zárkózott, félig ázsiai fiút és egy túlsúlyos, vörös hajú lányt, aki a több mérettel nagyobb férfiruhákat kedveli. Rainbow Rowell olyan érzékenyen szövi a két fiatal között kialakuló első szerelem történetét, hogy egyszerűen letehetetlen a könyv. „Azt hiszem, nem is veszek levegőt, amikor nem vagyunk együtt (…). Ami azt jelenti, hogy amikor hétfőn reggel találkozom veled, már hatvan órája nem lélegzem. (…)”. De a szerelmen kívül szól még a könyv önmagunk és mások elfogadásáról, a változásról, a családon belüli erőszakról, a barátságról és szeretteink védelmezéséről. Elolvasása után olyan ajándékot vagy élményt hagy hátra bennünk, ami sokáig el fog minden olvasót kísérni. Őszintén ajánljuk fiúknak is!