30/292-1884 - hétfőtől péntekig (munkanapokon) 9:00-17:00 óráig info@hebe.hu
Oldal kiválasztása

Olvasóverseny 7. és 8. osztály

Sziasztok!

Sok szeretettel köszöntünk Olvasóversenyünk oldalán! Ha szeretsz izgalmas, elgondolkodtató, vicces történeteket olvasni, nevezz be versenyünkbe!

Gyertek, vágjunk bele együtt ebbe a nagy könyves kalandba!

 

Szabó Magda: Abigél

Szabó Magda ifjúsági regénye, amely 1970-ben jelent meg először a Móra Könyvkiadónál. Népszerűsége azóta is töretlen, számos kiadást ért meg, valamint tévésorozat, hangos könyv  és musical is készült belőle. Kezdetben romantikus, kalandos lányregénynek tűnik, később azonban ennél komolyabbra fordul a cselekmény, a második világháború a gondtalan kamaszok életébe is begyűrűzik. A főszereplő Ginának a szeszélyes, elkényeztetett gyereklányból hirtelen megfontolt, felelősségteljes felnőtté kell válnia, hogy a saját és apja életét mentse.

Szabó Magda olvasóverseny 3. forduló:

 

Szabó Magda olvasóverseny 2. forduló:

 

Megjelenési és visszaküldési határidők:

  • az első forduló visszaküldési/postáraadási határideje 2017. március 20. (hétfő)
  • a második forduló megjelenése 2017. március 20. (hétfő) visszaküldés/postáraadási határideje: április 12. (szerda)

 

Korábbi olvasóversenyünk

Csodacska

R. J. Palacio: Csodácska című regénye egy arc deformációval született fiú első iskolai kalandjain keresztül mutatja be, milyen másnak lenni, milyen az, ha senki nem ül melléd az osztályban az első napon, milyen az, ha undorodva néznek rád, és a kisgyerekek sírva futnak el, ha meglátnak. Ezt írja magáról: „A külsőmet most nem írnám le. Akármilyen borzalomra gondolsz, szorozd meg öttel.” Ez a kiindulópont. De humoros és felemelő kalandokon keresztül végül eljutunk az elfogadásig, a barátságig és az önismeret ajándékáig.