30/292-1884 - hétfőtől péntekig (munkanapokon) 9:00-17:00 óráig info@hebe.hu
Oldal kiválasztása

Hétköznapi hősök - nyári egyfordulós projektverseny a példaképek jegyében

A jelentkezési határidőt július 30-ig meghosszabbítjuk.

„Töltsük meg a fiúk és lányok fejét hősökkel, akiknek nem a derékméretük, vagy az  autójuk márkája a legmarkánsabb vonásuk. Fordulhassanak  olyanokhoz, akik bátrak és nem adják fel. Akiket lehet követni, mert inspirációt nyújthatnak, akik megerősítik gyerekeinket, bajban kapaszkodóul szolgálnak, szükség esetén bátorságot, kitartást meríthetnek példájukból. Akik lángra lobbantják a képzeletüket, elültetik az érzést, hogy KÉPES vagy rá, hogy valami olyat csinálj, amiért bekerülnél ezekhez hasonló könyves csodába.”

Hintafa blog 2018. szeptember 12-i bejegyzés

Ebben a projektversenyben híres magyar és külföldi emberekkel ismerkednek meg a versenyzők, akiknek kiemelkedő teljesítménye, tehetsége, bátorsága példaképül szolgálhat a mai gyerekeknek.

A verseny menete:

  • A gyerekeket egy szülő/nagyszülő mentorral együtt várjuk a versenyre.
  • 10 feladatot tervezünk. A megoldásokat 2021 augusztus végéig kell beküldeni. A verseny egy fordulón keresztül zajlik, és a  feladatok megoldására 2 hónap áll majd rendelkezésre.

A feladatlapban főként kreatív, gondolkodásra és álmodozásra késztető feladatok lesznek. Lesz egy esszé/fogalmazás és egy mentorral közösen készített projektfeladat is. A verseny alatt elkezdenek a versenyzők egy példaképnaplót is készíteni, amelybe a későbbiekben is írhatnak azokról az emberekről, akik nagy hatással voltak rájuk.

Nevezési díjak:

  • egyénileg: 4500 Ft/fő
  • csoportosan: 5500 Ft/csapat (2-3 fő)

Választható korcsoportok:

  • 6-9 évesek (ebben a korcsoportban szükséges az írástudás)
  • 10-15 évesek

 

Díjazás, ajándékok:

Minden diák, aki a feladatlapot kitöltötte oklevelet kap. Korosztályonként ajándékcsomaggal díjazzuk
az első három helyezést elérő versenyzőket.