Akik támogatják versenyeinket:

Libra Books

Libra könyvesbolt – Nyelvkönyvbolt
Nagy örömünkre szolgál, hogy immár második éve  a Libra Nyelvkönyvbolt is versenyünk támogatása mellé állt. Értékes könyvekkel, könyvcsomagokkal, digitális tananyagokkal támogatják idei angol versenyeinket.

http://nyelvkonyvbolt.hu/

Gödöllői Királyi Kastély

A gödöllői Grassalkovich kastély évek óta partnere és támogatója versenyeinknek. Magyarország legnagyobb alapterületű barokk kastélya közkedvelt célpontja osztálykirándulásoknak és közös családi utazásoknak. Versenyeink nyerteseinek ebbe a csodálatos kastélyba kínálunk belépőjegyet. Gyorsan eltelik itt egy nap: az állandó- és időszaki kiállítások megtekintése, barangolás a kastélyparkban, látogatás a Királyi Váróteremben.

http://www.kiralyikastely.hu/

Csodák Palotája

A Csopa Magyarország vezető kulturális szórakozóhelye olyan hely,

  • ahova a fiatalok szivesen járnak, hogy tartalmasan töltsék el a szabadidejüket,
  • ahol a hazai és külföldi családok minden korosztály számára izgalmas tudományos szórakozást találnak,
  • ahol a pedagógusok megmutatják, hogy örömteli felfedezés útján is lehet tanulni.

www.csodakpalotaja.hu

Móra Kiadó

Gyermekirodalommal kétszer a Föld körül, avagy 65 éves a Móra Kiadó

Az első könyves élményt nyújtó babakönyvtől a gyermekversen, meseregényen, a kamaszoknak szóló irodalmon túl a felnőtt- és a gyermekirodalom határmezsgyéjén egyensúlyozó rendhagyó kötetekig, valamint életműsorozataival minden korosztálynak kínál értékes és érdekes irodalmi alkotásokat.
Korábbi „Jóra nevel a Móra” szlogenjének megfelelően a minőségi gyermekirodalom legmeghatározóbb hazai szereplője. A régi és új értékek jól megférnek egymás mellett, a kortárs szerzők egyre nagyobb szeletét képviselik a kiadó választékának.
Évente közel 200 címet jelentet meg.

www.mora.hu

Kossuth Kiadó

A Kossuth Kiadó a magyar könyv- és multimédia piac egyik vezető szereplője. A több mint 50 éves múlttal  rendelkező cég üzletpolitikájának homlokterében a folyamatos innováció áll. A kiadó célja, hogy mindenkor magas színvonalú és értékes ismeretterjesztő műveket adjon  olvasói kezébe.

A Magyar könyvkiadók  és – kereskedők szavazataival az ÉV KIADÓJA 2012-ben a Kossuth Kiadó.

http://www.kossuth.hu/

Balatonfüred Kulturális Nonprofit Kft. – Vaszary Galéria, Jókai Mór Emlékház, Városi Helytörténeti Gyűjtemény, Kiállítások, Programok.

http://furedkult.hu/

Hadtörténeti Intézet és Múzeum

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum a Magyar Honvédség egyik legjelentősebb tudományos, közgyűjteményi és kulturális intézménye. 2005-től folyamatosan nyíltak és nyílnak a Magyarország katonai története című állandó kiállítás különböző történeti korszakokhoz kapcsolódó fejezetei, ezek mellett több időszaki kiállítás is megtekinthető. A Múzeum vidéki filiáléi egy-egy fegyvernem, szolgálati ág gazdag tárgyi emlékanyagából nyújtanak válogatást az érdeklődő közönség számára.

Állandó kiállításaink:

„Jelszavaink valának: haza és haladás”. Magyarország hadtörténete 1815 – 1866 között.

„Boldog Békeidők. A Monarchia hadserege”. Magyarország hadtörténete 1867 – 1914 között.

„Piavétól a Donig – a Dontól a Dunáig”. Magyarország katonai története 1918-tól 1948-ig.

„… és legördült a vasfüggöny.”  Magyarország katonai története 1948-1968 között.

http://www.militaria.hu/