30/292-1884 - hétfőtől péntekig (munkanapokon) 9:00-17:00 óráig info@hebe.hu

Őszi olvasóverseny 7. és 8. osztály

 

Változás! Ebben a korosztályban megváltoztattuk az elolvasandó könyvet, mert az eredetileg kiválasztott könyv (Dunajcsik Mátyás: Szemüveges szirén) sajnos kevés könyvtárban kölcsönözhető. Olvasóversenyünk egyik célja pedig éppen az, hogy a diákokat ösztönözze a könyvtárhasználatra. Reméljük ez a csodálatos ausztrál történet is megnyeri versenyzőink tetszését!

Alan Marshall: Én is versenyt futok a széllel

Versenyt futni a széllel jó dolog, minden egészséges gyermek ismeri a játék,a hancúrozást,a jóleső futkosás örömét.
S mennyire vágyik rá, aki beteg, akit testi hibája akadályoz abban hogy részt vegyen a testet-lelket üdítő játékban. Marshall önéletrajzi regénye egy ilyen kisfiú életét meséli el.

Az író a század elején született egy kis ausztráliai faluban. Apja lovakat idomított, s a kis Alan is jó lovasnak, bozótirtónak készült. Hatéves korában azonban gyermekbénulásban megbetegedett, és csak mankóval tudott járni.

De Alan nem adja meg magát a sorsnak. Részt vesz a gyermekek játékaiban, az erdőt jártja, horgászik, sőt a verekedésektől sem riad vissza. Hatalmas akaraterővel megtanul úszni, s évekig tartó gyakorlás után a lovat is úgy megüli, akár a legjobb lovas.