30/292-1884 - hétfőtől péntekig (munkanapokon) 9:00-17:00 óráig info@hebe.hu
Oldal kiválasztása

5 - 8. osztály

J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

Harry Potter éppen veletek egyidős volt,  amikor elkezdte tanulmányait a Roxfortban. 21 éve jelent meg J. K. Rowling könyve egy 11 éves varázslófiúról. Az írónő Rowling a sorozattal egy komplett generációt vezetett vissza az olvasáshoz: egy-egy új kötet megjelenésekor tömött sorok kígyóztak a könyvesboltok előtt, és a rajongók órákig vártak arra, hogy az éjféli nyitást követően az elsők között kaphassák kezük közé az új HP-könyvet. Szüleitek is biztosan nagy lelkesedéssel követték Harry kalandjait kötetről kötetre.

Ezért tűnt számunkra ideálisnak, hogy egy közös kedvencet válasszunk nyári olvasóversenyünk könyveként az 5-8 osztályosok kategóriájában. Azért vontuk össze a két korosztályt, mert biztosak voltunk benne, hogy a 7. és 8. osztályosok is inkább ezt választanák. Ez a nyár tehát Harry Potterről szól. A feladatok nehézségi szintjeit úgy választjuk ki, hogy mindenki, aki elolvassa a regényt, meg tudja oldani. Sok lesz a tartalomra rákérdező feladatok mellett a kreatív, alkotós feladat. Közösen gondolkodunk majd olyan fontos kérdésekről, mint a szeretet ereje, a barátságban felmerülő kérdések és a jó és rossz küzdelme valamint az emberi tökéletlenség.

Bízunk benne, hogy ezzel a könyvválasztással mi is sok gyereket és szülőt visszacsábítunk a könyv mellé, és különleges feladatainkon keresztül egy nagy nyári élményt szerzünk minden versenyzőnek és mentorának.

Nevezés a tavaszi olvasóversenyre