30/292-1884 - hétfőtől péntekig (munkanapokon) 9:00-17:00 óráig info@hebe.hu
Oldal kiválasztása

Hogyan zajlik a verseny?

Egy tanév folyamán egy verseny kerül megrendezésre hat tantárgyból (földrajz, nyelvtan, angol, irodalom, német és történelem). A verseny októberben indul és 5 fordulóból áll.  Egy-egy forduló megoldásához kb. egy hónap áll rendelkezésre. A feladatlapokat kézzel kell kitölteni és postai úton visszaküldeni.

Hová nevezzem alsó tagozatos diákjaimat?

Az alsó tagozatos diákok (1-4. osztály) Böngész versenyünkön vesznek részt. Jelentkezni a www. bongesz.hu oldalon lehet.

 Hogyan lehet jelentkezni?

Jelentkezni egyénileg vagy az iskolán keresztül lehet a Nevezés a versenyekre menüpontban.

Hány iskolai csapat indulhat? Van-e limit?

Nincs limit. Bármennyi csapat indulhat.

Honnan tudom, hogy melyik szintre jelentkezzek?

Minden nyelvi versenyen 5 szinten, az irodalom, nyelvtan, földrajz  és történelem versenyen 3 szinten lehet versenyezni. A nyelvi versenyekhez honlapunkon nyújtunk segítséget a besoroláshoz, a magyar, földrajz  és történelem versenyek szintbesorolása osztályok szerint történik.

Milyen feladatokra lehet számítani?

Egy-egy feladatlap egy adott témakörre épül. Rejtvények, szórács, internetes böngészős feladat, a kisebbeknek rajzolós, színezős feladatok, tesztek, rövidebb fogalmazások színesítik a feladatlapot.

Mi történik a mellékletekkel?

A mellékleteket (külön A4-es lapra készített feladatokat) megőrizzük egy tanévig és a szóbeli fordulón a legszebbeket kiállítjuk. Mellékletet nem küldünk vissza.

Hogyan lehet a pontokat nyomon követni?

Minden forduló feladatait a beérkezést követően kijavítunk, és a pontokat honlapunkon közétesszük. Weboldalunkon, egy Excel táblázatban követhetitek nyomon teljesítményeteket. A pontszámokat gyakran frissítjük.

Milyen nyeremények várnak a versenyzőkre?

A nyertesek, minden szint első három helyezettje, külön az egyéni és külön a csoportos versenyzők, ajándékot kapnak: könyvcsomagokat, múzeum belépőket, DVD-ket, tanszercsomagokat.   A 2016/2017-es tanévben összesen 2000 gyerek kapott ajándékcsomagot az elért helyezése után.

Hogy zajlik egy szóbeli forduló?

A szóbeli fordulóra minden első második és harmadik helyezettet behívunk. A szóbeli megmérettetés kb. 40 percből áll. Először egy írásbeli feladatsort kell megoldani a versenyben szereplő feladatokból, majd egy kötetlen szóbeli beszélgetés veszi kezdetét. Végül elő kell adni egy prezentációt, amire előre, otthon felkészült a vizsgázó. A szóbeli versenyek Gödöllőn kerülnek megrendezésre. A vizsgázók tanáraival vagy szüleivel telefonon vesszük fel a kapcsolatot és egyeztetünk időpontot.

Miben más ez a verseny, mint a többi levelező verseny?

Sokoldalúsága különbözteti meg a többi versenytől. Itt nem csak feleletválasztós teszteket kell kitölteni, vagy egy-egy kérdésre válaszolni, hanem használni kell különböző képességeidet, kreativitásodat, utána kell nézni bizonyos információknak könyvtárban vagy az interneten. A csoportos versenyzők gyakorolják az együttműködést, és a közös gondolkodást.